Nieuwsoverzicht


StuArt Algemene Vergadering 9/3

Gepubliceerd op 27 februari 2020 door None

Beste studenten,

Op maandag 9 maart om 19u30 is het weer tijd voor onze Algemene Vergadering, joepie!

Dit keer ruilen we de Blandijn voor Mercator, en komen we samen in lokaal A1.04. Geen paniek, voor wie die exotische bestemming niet denkt te vinden spreken we af om 19 uur aan de trabla. De andere mogen uiteraard rechtstreeks gaan :)

De agenda en voorbereidende documenten kunnen jullie volgende week in deze map terug vinden.

Tot dan! StuArt


Beleidsmedewerkers

Gepubliceerd op 26 februari 2020 door None

Goed nieuws! Gisteren hebben we twee beleidsmedewerkers verkozen. Emmy Clarisse zal zich inzetten voor mentaal welzijn en Julie Vlaminck houdt zich bezig met de verkiezingen van StuVer20.

Wil je toch nog opkomen om beleidsmedewerker EduMa te worden? Stuur ons dan een mailtje!


Stuver 2020 klaarstoommoment

Gepubliceerd op 25 februari 2020 door None

Op donderdag 5 maart vindt het eerste infomoment plaats voor de stuververkiezingen van 2020. Tijdens dit infomoment kom je te weten wat het verschil is tussen de Raad van Bestuur, Sociale Raad, Faculteitsraad, Facultaire Studentenraad, etc. Al jouw prangende vragen over het stuverschap zullen beantwoord worden!

➡️ Schrijf je alvast in via

???? Ben je al overtuigd om stuver te worden? ???? Ook voor jou zal er iets te doen zijn. Er zullen namelijk meerdere infosessies zijn waarbij je kan luisteren naar ervaren stuvers en organiseren we een simulatie van een debat van een Raad van Bestuur en Sociale Raad met echte agendapunten. Heb je interesse om facultaire studentenvertegenwoordiger te worden? Ook jij bent meer dan welkom op deze simulatie, een faculteitsraad is vaak heel gelijkaardig. Zo kan je beleven hoe het is om stuver zijn en krijg je een beter beeld van wat je te wachten staat!

Als bovenstaande uitleg je nog niet overtuigt, dan doen we dit zeker met de gratis lunch en avondeten. Onder de middag voorzien we pasta en 's avonds zullen er ook broodjes voorzien worden!

⏱ Timetable ⏱ 12:00 - 13:00: Algemeen infomoment + broodjeslunch 13:00 - 13:45: Infosessie Raad van Bestuur (RvB) 13:00 - 13:45: Infosessie Facultaire studentenraden (FSR) en Faculteitsraad (FR) 13:45 - 14:30: Infosessie Sociale Raad (SoRa) 13:45 - 14:30: Infosessie commissies

17:00 - 17:45: Infosessie Raad van Bestuur (RvB) 17:00 - 17:45: Infosessie 17:00 - 17:45: Infosessie Raad van Bestuur (RvB) 17:45 - 18:30: Infosessie Sociale Raad (SoRa) 17:45 - 18:30: Infosessie commissies 18:30 - 19:00: Broodjes! 19:00 - 20:30: Doe mee, een debat zoals het echt in de raden wordt gevoerd! 20:30 - ... : Napraten

☝️ Interesse in een of meerdere van de infosessies of simulatie, schrijf je in via deze link!

TL:DR Wat: Stuver info-/vormingsmoment met gratis lunch. Kom luisteren naar wat stuver zijn is. Waar: Therminal, Hoveniersberg 24 Wanneer: 5 maart


StuArt geeft bloed

Gepubliceerd op 22 februari 2020 door None

Op dinsdag 17 maart doneren we met StuArt bloed/plasma aan het Rode Kruis. Hiervoor nemen we graag zo veel mogelijk studenten mee. Schrijf je dus in en nodig ook je vrienden uit! Niet overtuigd? Wie meedoet krijgt nadien een gratis goodiebag van StuArt!

Inschrijven kan via deze link.


Gezocht: beleidsmedewerkers

Gepubliceerd op 19 februari 2020 door None

Gezocht: beleidsmedewerkers!

Hoezee! De eerste algemene vergadering van StuArt zit erop en was een succes! Zo hebben we onder andere een nieuw statuut goedgekeurd voor beleidsmedewerkers. De geüpdate statuten vind je terug bij de documenten op Ufora. Om het semester goed in te zetten, breiden we ons team uit zodat we maximaal werk kunnen maken van niet alleen enkele inhoudelijke dossiers, maar ook de naderende stuver2020 verkiezingen in goede banen kunnen leiden.

Ben jij de uitgelezen persoon om je medestudenten te vertegenwoordigen en wil je je tanden zetten in een uitdagend project? Dan ben jij wie we zoeken!

Concreet zijn we op zoek naar drie beleidsmedewerkers (BM) die ons willen helpen met het opstellen van een dossier omtrent 1) mentaal welzijn, 2) de educatieve master en 3) de stuververkiezingen. Je bent volledig vrij in hoe je dit zou willen aanpakken en je staat er zeker niet alleen voor. De studentenraad en andere gemotiveerde stuvers kunnen je gerust helpen bij de organisatie in de vorm van een werkgroep.

Je takenpakket ziet er ongeveer als volgt uit (met de mogelijkheid tot eigen creatieve inbreng natuurlijk):

BM Mentaal Welzijn - Focusgroepen per opleiding organiseren - Studenten contacteren, momenten vastleggen… - Gegevens verzamelen en verwerken samen met de GSR (Gentse Studentenraad)

BM EduMa - Bevraging opstellen rond werkpunten per opleiding (via google form) - Gegevens verwerken en samenvatten - Met de voorzitters van de OC’s (opleidingscommissies) samenzitten om de verdere aanpak te bespreken

BM Stuver2020 (verkiezingen) - Uitdenken van acties om studenten te bereiken - Een leidinggevende rol opnemen bij de organisatie van de 12 uur van StuArt - Plan helpen uitwerken op sociale media�

Ben jij de geschikte kandidaat voor één van deze opdrachten? Stuur bij interesse een korte motivatiebrief van max. één A4’tje naar stuart@ugent.be met vermelding van je naam, studierichting en een foto van jezelf. De deadline voor het indienen van een kandidatuur ligt op zondag 23 februari 23u59. De beleidsmedewerkers worden dan verkozen op onze eerstvolgende kiesvergadering op dinsdag 25 februari om 19u30 in lokaal 100.017 op de Blandijn. De kandidaturen zullen jullie kunnen raadplegen in de volgende map vanaf maandag: https://drive.google.com/open….

Aarzel niet om ons bij verdere vragen of opmerkingen te contacteren. We kijken er alvast naar uit!

Groetjes,

StuArt